Ondernemer van de maand

Ondernemer van de maand

Oktober ’18

Blije Business begon letterlijk op het zolderkamertje van een ondernemer in de Korrewegwijk. Daar werden allerlei plannetjes gesmeed en uitgewerkt. Er zijn inmiddels wat wisselingen geweest in vrijwilligers voor Blije Business. Er is echter één van ons die er vanaf moment één bij was.

De ondernemer met dat zolderkamertje en initiatiefneemster van Blije Business is Marjolein Oosterheerd van Creativity at Work. We vroegen haar het hemd van haar lijf.

 

Wie ben je?

Marjolein Oosterheerd

Hoe heet je bedrijf?

Creativity at Work

Wat is je functieomschrijving?

(Eigenaar) facilitator, coach, trainer creatief denken.

Sinds wanneer doe je dit werk?

Januari 2008

Hoe ziet je werkplek er uit?

Werkplek Creativity at Work

Waarom moeten mensen jou kiezen?

Mensen gaan altijd met een blij en rijk gevoel weer zelfstandig verder en zeggen dat er nieuwe deuren open zijn gegaan en echt wat kunnen met het geen ik hen geleerd heb, we samen onderzocht hebben.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Dat ik mensen met mijn tools en inzichten kan helpen hun eigen dromen (of droompjes) te vinden en waar te maken. Vooral dat mensen daardoor vaak verrast zijn over de nieuwe mogelijkheden in hun eigen leven die dat met zich meebrengt.

Daarnaast geniet ik enorm van het contact tijdens trainingen of andere projecten met mensen.

Wat vind je het minst leuk aan je werk?

Acquisitie

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Ongeveer zoals nu. Met iets meer opdrachten in het veld (is trainingen, brainstorms faciliteren en één op één coaching) dan nu.

En ik wil heel graag een boek schrijven. Ik twijfel nog tussen een aanstekelijk boek over creatief denken (een ontspoorboekje) of een psychologische roman. Dat laatste is iets dat ik al van af mijn pubertijd wil en weer heel erg begint te kriebelen. Over vijf jaar staat er in elk geval een boek door mij geschreven en uitgegeven door een gerenommeerde uitgever in mijn kast.

Wat is jouw ondernemerstip?

De gouden circel van Sinek. Begin met waarom en niet met wat. Niet wat je product is maar waarom je het “verkoop” is het geen dat mensen aantrekt en waarin je onderscheidend kunt zijn.

Welk ondernemersboek raad je aan?

Denken als Leonardo da Vinci van Michael J. Gelb. Het is niet een ondernemersboek over ondernemen maar een geweldig boek over een hele nieuwsgierige, op eigen wijze onderzoekende van daaruit creërende man en daarom ondernemende man die ons ontzettend veel schatten aan ontdekkingen en inspiratie heeft na gelaten.

Als je verder nog iets kwijt wilt is dit je kans:

Ook als je al barst van de ideeën en wensen kun je bij mij terecht. Keuzes maken, plannen, doorzetten etc. zijn allemaal vaardigheden die evengoed horen in een effectief creatief proces.

Hoe dan ook wens ik iedereen veel ondernemers plezier!


Word jij de ondernemer van de volgende maand?

Laat het weten!

2 reacties op Ondernemer van de maand

Geef een reactie