Welkom op de nieuwe Blije Business.nl!

Welkom op de nieuwe Blije Business.nl!

Welkom bij ons nieuwe digitale platform waar je een profiel aan kunt maken, kunt zien wat we organiseren en waar je je op kunt geven!

Hoe gaaf is het, dat je kunt zien wie er nog meer in de wijk ondernemen. Dat je een straat verderop een bakkie kunt doen bij een ondernemer die je aanspreekt. Om te sparren of gewoon ook eens te chillen tussen je werk door.

 

Deze site is van ons allemaal!

Deel je kennis, schrijf een blog (mail hem naar info@blijebusiness.nl). Vertel wat je nodig hebt of te bieden hebt!

Je bent bovendien ook van harte welkom zelf een workshop avond te vullen!

Het verhaal

Het verhaal van de Blije Business begint eigenlijk bij de maker van de nieuwe website; mijn buurman Victor (helaas ex-buurman in middels). Ik heb Victor ontmoet op een netwerkbijéénkomst van “Onderneem ‘t” die destijds op het Floresplein gehuisvest was. Toen we naar huis liepen bleek Victor mijn buurman te zijn. Ik had hem eerlijk gezegd nog nooit gezien en al helemaal niet geweten dat hij ook onderneemt. Er zat alleen een muur tussen ons dagelijks werken. En nu is er deze mooie website voor alle ondernemers in de buurt!

Het idee van de Blije Business is dat we weten van elkaars bestaan. Nog mooier is dat we van elkaar kunnen leren. Alweer vier jaar geleden zijn Victor en ik met een aantal anderen op mijn zolder begonnen met evenementen bedenken voor verbinding van ondernemers in de wijk. Johann heeft zich ook al gauw bij ons aangesloten en zo zijn we met z’n drieën al lang een vast team die door heeft gezet. Want onze “evenementen” waren altijd leuk en interessant, maar een goede opkomst is iets waar je soms hard voor moet werken. Het is een kwestie van een lange adem als “het weer eens tegen zit”.

Daarom ben ik blij dat we doorgezet hebben. Ik heb wederom geleerd dat doorzetten loont. En hoe! Sinds een jaar hebben we echt leuke en goede workshops met een mooie opkomst. Diverse mensen komen met regelmaat en altijd zijn er weer nieuwe gezichten. Daar geniet ik van. Als ik dan tijdens de netwerklunch hoor van mensen die elkaar buiten de Blije Business om ook ontmoeten voelt dat als “Yes!”. Inmiddels heb ik meerdere mooie verhalen gehoord. De afgelopen lunch moest ik lachen om een enthousiaste begroeting van twee mensen uit dezelfde straat die elkaar nooit begroet hadden. “Hé, ik zie jou altijd heel ijverig heel veel spulletjes je busje in en uit laden!”

 

At last but not least!

Geef je op voor het Bijenkorf Netwerkspel We hebben al veel aanmeldingen maar er kunnen nog wat bijen bij!

Het belooft erg leuk en nuttig te worden, dus druk op die knop en zet onze nieuwe site in beweging!

Auteur: Marjolein Oosterheerd

Expert creatief denken en innovatie. Training, coaching, Professionele brainstorm begeleiding, sociale innovatie projecten.

2 reacties op Welkom op de nieuwe Blije Business.nl!

Geef een reactie