5 Stappen naar meer Focus

5 Stappen naar meer Focus

Vorige maand was er een workshop van de Blije Business. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat de vraag ‘wat doe jij?’ langs komt. Tijdens een koffiepauze dus. Als ik vertel wat ik doe dan gaat het vaak over meerdere activiteiten. De vervolgvraag is dan ‘hoe houd je dan focus?’ Want vaak is er de opvatting dat je je beter op één ding kunt richten dan op meerdere dingen tegelijk. Daar zit wel wat in, want het is wel overzichtelijk en duidelijk naar je klanten toe. Maar als je van afwisseling houdt dodelijk saai…en ontzettend voorspelbaar.

Lang had ik het idee dat ik moest kiezen. Uiteindelijk viel na een aantal jaren het spreekwoordelijke kwartje, intussen 20 euro cent stuk. In deze blog deel ik vijf stappen die je kunt zetten naar meer focus.

Stap 1 Overzicht

Maak een overzicht van de activiteiten die je wilt gaan doen. Ik gebruik bewust het woord ‘moeten’ niet omdat het voor mij dwangmatig overkomt, alsof je geen keuze hebt. Terwijl je die vaak best wel hebt, tenzij…

Stap 2 Voor wie

Bepaal per activiteit of je die voor jezelf doet of iemand anders. Heb je de mogelijkheid om de activiteit af te stoten (en die door iemand anders laten doen)?

Stap 3 Blije Business?

Er is niets mooier dan werk te doen waar je energie van krijgt. Probeer eens een voorstelling te maken van het ‘Blije Business’ gehalte.  Hoe word je blij van het eindresultaat dat je voor ogen hebt? En welk cijfer geef je elke activiteit?

Stap 4 Hoofdthema’s

Bekijk of je hoofdthema’s in je activiteiten kunt aanbrengen. Deze helpen je om focus te brengen in je dagelijkse bezigheden en voor je website. Zo wordt de kans een stuk groter om met scherp te schieten en niet met losse flodders.

Stap 5 Zichtbaar maken

Hoe kun je je activiteiten zichtbaar maken? Elke doelgroep heeft zijn eigen medium. Voor de interactie is Facebook heel geschikt omdat je daar heel veel verschillende soorten berichten kunt plaatsen: wetenswaardigheden, tips, je aanbod en raadspelletjes. Voor Linkedin zijn het meer de zakelijkere dingen. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Multipotentialisme

Het heeft een naam als je meerdere dingen leuk vindt en snel verveeld raakt als je weet hoe iets werkt. Het heet ‘multipotentialisme’, oftewel meerdere talenten. Er is ook een boek over geschreven door Emilie Wapnick en het heet ‘Hoe word je alles’.

Actie

En actie! Het gebeurt mij wel eens dat ik heel enthousiast ben na een workshop. Vol met plannen maar als ik dan thuis ben… blijft het erbij.

Wat ga jij doen om in actie te komen?

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Stel ze hieronder.

Daphne Grunstra – www.metjeverhaalopstap.nl

PS.

Smaakten de chocolaatjes bij de workshop naar meer?

Neem dan contact met mij op.

Auteur: Daphne Grunstra

Informatiespecialist, redacteur | dol op chocolade, stappen zetten met hooggevoeligheid & introversie

Geef een reactie